• Beste service
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Snelle montage
  • info@aircodoetinchem.nl
  • 06 47266904
Home » Zonnepanelen in combinatie met een airconditioner

Zonnepanelen in combinatie met een airconditioner

Gepubliceerd op 6 januari 2022 om 17:05

Airco in combinatie met zonnepanelen is de oplossing anno 2022

Zonnepanelen leveren elektriciteit. Maar hoe bespaar je nu op je gasrekening? Er zijn allerlei mogelijkheden zoals zonneboilers, houtkachels en warmtepompen. Houtkachels of pellet kachels zijn heel leuk, maar wel een hele operatie om te installeren daarom raden wij u altijd aan dit te laten doen door een erkend bedrijf dat hier voldoende ervaring in heeft. Daarna ben je zoet met het vullen van de kachel met hout of houtsnippers (pallets). Zonneboilers zijn niet echt handig omdat juist als je de warmte van de zon nodig hebt deze niet schijnt (in de winter) Warmtepompen zijn een ideale oplossing om je huis te verwarmen op elektriciteit.

Hoe werkt een Airco als verwarming

Een Airco van Mitsui ziet er keurig uit en verwarmt efficient uw kamer.

Een airco is een warmtepomp. Een warmtepomp is een heel efficiënte verwarming op elektriciteit. Het principe werkt hetzelfde als een koelkast. Een koelkast koelt van binnen af en geeft aan de achterkant warmte af. De compressor perst een speciaal koudemiddel in elkaar totdat het vloeibaar wordt en heet. Dit is aan de achterkant van de koelkast. Als de vloeistof afgekoeld is gaat het door een ventiel waarna de druk daalt en de vloeistof weer gasvormig wordt. Het gas koelt hierbij enorm af. Dit is binnen in de koelkast. Hierdoor is het koud in je koelkast. Een airco doet precies hetzelfde. Een airco kan zowel je huis verwarmen als koelen. Voor 1 kWh aan elektriciteit die nodig is om de compressor te draaien krijg je bijna 4 kWh aan warmte in je huis. Hoe kan dit? Dat komt omdat je de warmte van buiten gebruikt. Buiten wordt het dus kouder.

Waarom een Airco als verwarming?

Het is een ideale oplossing om bepaalde ruimtes in je huis te verwarmen. Heb je bijvoorbeeld een werkkamer of schuurtje waar het ’s winters altijd koud is? Met een druk op de afstandsbediening is het in een paar minuten warm in de kamer. Daarnaast kan je de kamer in zomer ook koelen. Het is heerlijk comfortabel. Het is een heel efficiënte manier van verwarmen. Het grote voordeel is dat als je zonnepanelen neemt de zonnepanelen de stroom verzorgen voor de airco. Je bespaart dus zo op je gas. In de woonkamer kan een grotere wand unit geplaatst worden. Als je zonnepanelen aanschaft is het relatief goedkoop om er een paar extra te nemen. Met deze extra energie verwarm je komende 25 jaar gratis je huis.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.